Građevinska dozvola nije usporila gradnju četvrtog paviljona

Na sastanku su učestvovali zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić, vršilac dužnosti direktora Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić i potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Borivoj Obradović.

Ministar Mutabdžija je istakao da postoje jasne procedure i zakonski okviri, ali da je Vlada Republike Srpske iskrena u namjeri da poboljša studentski standard.

On je najavio tematsku sjednicu Vlade o stanju u visokom obrazovanju na koju će biti pozvani predstavnici Unije studenata Republike Srpske i rektori dva javna univerziteta na kojoj će biti sagledano stanje u visokom obrazovanju i doneseni zaključci s ciljem poboljšanja prilika, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je zamjenik gradonačelnika Banjaluke istakla da građevinska dozvola košta 812.694 KM, a da je prema važećim propisima, 40 odsto cijene građevinske dozvole potrebno platiti odmah, dok je preostali iznos moguće platiti u četiri tromjesečne rate sa grejs-periodom od tri mjeseca.

Prema njenim riječima, grad je spreman da traži i drugačija rješenja, odnosno da u skladu sa novim podzakonskim aktima, čije donošenje je u toku, mijenja Odluku o građevinskom zemljištu, jer za tim postoji potreba kada je riječ o izgradnji objekata od društvenog interesa.

Zaključivanje ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem za izgradnju četvrtog paviljona studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci obustavljeno je jer je u toku žalbeni postupak koji provodi Kancelarija za žalbe BiH kojoj su se žalila dva učesnika na javnom pozivu za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender