28. 09. 2021.

Kosovo: Predate srpske liste

Vladeta Kostić, nosilac Srpske liste “Srbija” za opštinu Gračanica, izjavio je da su u 24 opštine predate srpske liste.

U šest opština južno od Ibra sa većinskim srpskim stanovništvom “Srbija” će imati kandidate za gradonačelnike i kandidatske liste za odbornika”, rekao je Kostić, predstavljajući ispred Centralne izborne komisije u Prištini kandidate za odbornike.

Kandidat za gradonačelnika Gračanice je Branimir Stojanović, šef Biroa vladine Kancelarije za Kosmet, u Štrpcu kandidat Srpske liste “Srbija” biće Ivan Redžić, u Partešu Dragana Nikolić, donedavni načelnik kosovsko-pomoravskog okrug, u Ranilugu Gradimir Mikić aktuelni predsjednik te kosovske opštine izabran na lokalnim izborima 2009. godine, u Novom Brdu Sreten Ivanović i u Klokotu Srećko Spasić.

Do sada su CIK-u izborne materijale predali 17 političkih subjekata i grupa građana.

Oliver Ivanović, doskorašnji državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, predao je liste kandidata za odbornike za četiri opštine na sjeveru Kosova pod nazivom “Srbija, demokratija, pravda”.

To je do sada drugi politički subjekt sa sjevera Kosova koji je predajom lista potvrdio učešćče na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu, koji će biti održani 3. novembra.

Rok za podnišenje lista ističe noćas u ponoć.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender