13. 06. 2021.

Incko u Banjaluci

Nakon susreta sa predsjednikom NSRS Igorom Radojičićem Incko je rekao da međunarodna zajednica ohrabruje domaće političare da sami postignu dogovor. Јedna od prilika je, kaže Incko, i sastanak u Briselu koji je za 1. oktobar zakazao Evropski komesar za proširenje Štefan File.

Radojičić je naglasio značaj što bržeg usaglašavanja oko provođenja presude “Sejdić-Finci”.

“Ukoliko se to pitanje ne razriješi do kraja ove godine, cijela iduća će biti u političkom smislu izgubljena”, rekao je Radojičić.

Incko se prethodno sastao sa predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem. Razgovarali su o aktelnoj političkoj situaciji u RS i BiH, a posebno o provođenju presude “Sejdić-Finci”.

“Saglasili smo se da je neophodno u što skorije vrijeme naći rješenje za ovaj problem, jer bi ovakva situacija mogla dovesti do toga da izbori koji će biti održani naredne godine budu neregularni”, rekao je Bosić i ponovio stav koji zastupaju sve stranke iz RS. On je apelovao na stranke iz FBiH da se dogovore, kako bi se ovo pitanje konačno skinulo sa dnevnog reda.

Incko je iskoristio priliku da predstavi Urlihe Hartman, koja će u svojstvu njegove zamjenice upravljati kancelarijom OHR-a u Banjaluci. Visoki predstavnik će se danas sastati i sa predsjednikom PDP-a, Mladenom Ivanićem i liderom DP-a Draganom Čavićem. Za sutra su predviđeni susreti sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, te sa predstavnicima vjerskih zajednica.

Izvor: RTRS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender