Novi zakon u borbi protiv terorista

Nema preciznih podataka da je u Siriji upotrijebljeno hemijsko oružje

“Rusija nema precizne podatke o tome šta se dogodilo. Smatramo da je potrebno sačekati rezultate istrage inspektora iz UN. Ne znamo tačnu prirodu hemijskih materija, nije jasno da li je to stvarno hemijsko oružje ili neke druge štetne hemikalije, a nije poznato ni da li ih je upotrijebila zvanična sirijska vojska”, naglasio je Putin.

Ako neko posjeduje informacije o hemijskim materijama i precizne podatke da ih je upotrijebila redovna vojska, rekao je Putin, onda te dokaze mora predstaviti Savjetu bezbjednosti UN.

Ruski predsjednik je u intervjuu za Prvi ruski kanal i agenciju AP istakao da su potresni snimci koji pokazuju djecu povrijeđenu u napadu.

“Pitanje koje se nameće jeste da saznamo ko je to učinio, ko je kriv. Te slike ne daju odgovore na ova pitanja”, istakao je Putin i pozvao zapadne zemlje da ne preduzimaju jednostranu akciju protiv Sirije.

Ruski predsjednik je izrazio nadu da će on i predsjednik SAD Barak Obama imati “ozbiljne razgovore” na samitu lidera Grupe 20 – privredno najjačih zemalja svijeta, koji će biti održan sutra i u petak u Sankt Peterburgu.

Putin je ranije izjavio da samit G-20 predstavlja “dobar teren” za razmatranje krize u Siriji, mada taj skup, kako kaže, nije zamjena za sjednicu Savjeta bezbjednosti UN.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender