Ujedinjeni, naprednjaci su treća opcija

”SNS RS će čim riješi unutrašnji sukob koji je bio prouzrokovan ambicijama nesposobnih pojedinaca biti snažna parlamentarna stranka bez koje se neće moći odlučivati ni o jednom bitnom pitanju bitnom za RS”, rekao je Milovanović.

Prema njegovim riječima Predsjedništvo SNS-a Srpske je isključilo Adama Šukala iz izvorne Srpske napredne stranke jer praktično ne može biti predsjednik dvije stranke.

”Očekujem narednih dana sastanak Predsjedništva SNS RS i Jovana Mitrovića gdje bi objedinili dvije frakcije i zakazali novu Izbornu skupštinu. Ne smijemo dozvoliti da Sud bira i odlučuje ko će biti predsjednik stranke. Predsjednika trebaju da izaberu stranački organi i članstvo”, smatra Milovanović.

Na pitanje da li će Nikola Poplašen stati na čelo SNS u RS Milovanović kaže da ako postoji čovjek prema kome je u političkom smislu napravljena nepravda a samim tim i nepravda prema građanima Republike Srpske onda je to Nikola Poplašen i glasači su upravo i inicijatori sve ove priče oko njegovog ponovnog političkog angažovanja.

Govoreći o uticaju SNS-a iz Beograda Milovanović naglašava da su ne samo rukovodstvo SNS-a već i svi ostali članovi ove stranke iz Srbije emotivno vezani za Republiku Srpsku u cjelini.

”Cijenim da je i njihova želja da stranka uspije i na prostoru Srpske ali smo mi ti koji trebamo završiti taj dio posla i nosimo tu vrstu odgovornosti u tom smislu. Bilo bi suludo očekivati njihovo direktno djelovanje na našim prostorima. Jasno je da živimo u dvije odvojene države i pri tome se mora poštovati Dejtonski mirovni sporazum. Onog trenutka kada budemo jedinstveni, sa izabranim liderom, dovedemo stranku u red, krenemo djelovati u interesu građana, mislim da ćemo tada i dobiti punu podršku za svoj rad od SNS Srbije”, naveo je Milovanović.

Izvor: Frontal

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender