19. 10. 2021.

Vučić: Nemam vremena za Đilasove besmislice!

Ipak, Vučićeva odlučna najava borbe protiv korupcije navela je Đilasa da kaže sljedeće:

Đilas: Ko je Vučić da istražuje?

– U Srbiji su na djelu uvođenje diktature i velike moći i vlasti jednog čoveka. Sve istrage treba da obavljaju policija i tužilaštvo, a ne prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić. Ko je on da istražuje? Po kom zakonu i po kom Ustavu? – rekao je Đilas juče u sjedištu svoje stranke kako bi uzvratio Vučiću na govor u Skupštini.

Podsjetimo, Vučić je prije četiri dana u Skupštini Srbije rekao:

– Pominjete diskove, banane i ne znam šta, a da ne naljutite Dačića da vas ostavi da pljačkate Beograd. Ali moram da vam kažem da će i to biti istraženo. Biće istraženo sve i o Vučiću i o Dačiću, ali i sve o jednom od najbogatijih tajkuna u ovoj zemlji, njegovom visočanstvu Draganu Đilasu.

Đilas je na ovo, pravdajući se unaprijed da je nevin, juče istakao da ga slobodno istraže državni organi.

– Policija i tužilaštvo slobodno mogu da istraže sve što se tiče mene, ali neće naći ništa nezakonito – poručio je on. Osvrćući se i na hapšenje Darka Šarića, Đilas je dodao da je „DS pokrenuo priču o Šariću“, a da su političku volju pokazali Miodrag Rakić, Boris Tadić i Snežana Malović.

– Neko je Šariću morao da uzme imovinu da bi stvari mogle da se pokrenu i zato sad policija mora da čuva njihovu decu – rekao je Đilas odgovarajući Vučiću na pitanje od pre nekoliko dana zašto to nije DS učinio.

Vučić: Nemam vremena za besmislice

Vučić je, upitan da odgovori na optužbe Đilasa, rekao da nema vremena da se bavi besmislicama:

– Danas imam mnogo važnog posla, bavim se dovođenjem investicija i nemam vremena da se bavim besmislicama besposlenih ljudi.

Komentarišući Đilasov istup, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Aleksandar Jovičić poručio je sljedeće:

– Đilas nije imao hrabrosti da bude nosilac liste u Zemunu, stavio je drugog čoveka koji je uzeo devet procenata, što indirektno govori da bi on uzeo i manje. Đilas se ponaša histerično, a s ponosom kažem da je lider DS miljama daleko od Vučića.

A ovako je Đilas hvalio Vučića

♦ Zameraju mi što hvalim Vučićevu borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštite penzionera. To je jedino što se vidi kao rezultat rada ove vlade
♦ Energija Aleksandra Vučića je jedini rezultat ove vlade
♦ Šta nam to nudi SNS, osim Aleksandra Vučića
♦ Jasno je da Vučić ima najveću podršku građana i rejting
♦ Nećemo da budemo opozicija koja će kritikovati samo da bi kritikovala (na pitanje novinara kako to da hvali Vučića).

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender