26. 09. 2021.
Srbija je uz Srbe na Kosovu

Vulin očekuje najveći odziv Srba do sada

“Koliko će to biti rano je da licitiramo i govorimo o tome, ali siguran sam da će biti dovoljno reprezentativan odziv da ćemo moći da kažemo da imamo apsolutno legitimne strukture, da Srbi imaju svoje predstavnike, Beograd ima svoje predstavnike”, rekao je Vulin.

Ocjenjujući da će velika pobjeda Srba biti stvaranje zajednice srpskih opština, on je naveo da će skidanje grba Ksoova sa izbornog materijala uticati na izlaznost Srba na lokalne kosovske izbore, jer da to nije učinjeno, odziv Srba bio bi “nula”.

“Da bi ostali i opstali na Kosovu i Metohiji, Srbi moraju da preuzmu sudbinu u svoje ruke i oni moraju da vladaju na Kosovu i Metohiji. A učešće na izborima je jedini način”, rekao je Vulin za RTS.

On je dodao da niko nije srećan što ove izbore na Kosovu nije raspisao predsjednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović, ali da je učešće Srba na kosovskim izborima način da pobijede.

Komentarišući primjedbe Demokratske stranke da njeni predstavnici nisu bili pozvani da učestvuju na zajedničkoj srpskoj listi, Vulin je rekao da formiranje zajedničke srpske liste za izbore na Kosovu nije pitanje za Beograd i da se ljudi dogovaraju na terenu.

Izvor: RTS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender