28. 09. 2021.

Bosić pozvao Dodika da razmisli

Bosić je na vanrednoj pres-konferenciji u Brčkom ocijenio da inicijativa o smjeni Šarovića ima veze sa zakonom o ispitivanju porijekla imovine na čemu insistira SDS.

“Ova inicijativa ima veze i sa pričom o `Grand trejdu`, ali i sa sviješću Dodika da mnoge kategorije stanovništva okreću leđa i njemu i vlasti Srpske”, ocijenio je Bosić.

On smatra da je Šarović bio “odličan ministar, a da će to biti i ubuduće”.

Podsjećajući da je koalicija SDS-a I SNSD-a na nivou BiH, odnosno njihov partnerski odnos nastao zbog interesa Republike Srpske, Bosić je pozvao Dodika da još jednom razmisli šta radi i kakvu štetu time nanosi Republici Srpskoj, a i BiH.

“Očigledno je da interesi Republike Srpske u ovom slučaju nisu na prvom mjestu Miloradu Dodiku, nego njegovi lični. Na kraju krajeva, šta god bude radio, svakim danom se bliži oktobar 2014. godine kada treba položiti račune građanima”, poručio je Bosić.

Potpredsjednik SDS-a i ministar spoljne trgovine i ekonomski odnosa BiH Mirko Šarović smatra da je Dodikova inicijativa izazivanje nove krize, odnosno “njeno prenošenje sa nivoa Srpske na institucije BiH”.

“To je i svojevrstan test SNSD-a koliko je jak na nivou institucija BiH i igra brojki”, ocijenio je Šarović, uvjeren da SNSD-ova inicijativa neće proći.

To bi bio, kaže Šarović, jedan od najvećih udara na zajednički nastup stranaka iz Srpske u organima BiH.

On je odbacio kao neosnovane tvrdnje koje je SNSD iznio na njegov rad, navodeći da je uvjeren da BiH neće ući u novu krizu.

“Odlučni smo da branimo naše pozicije u Sarajevu. Nismo ničiji priljepak i svoju politiku u Sarajevu vodimo na dosljedan i pošten način”, poručio je potpredsjednik SDS-a.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender