Mihajlović preuzima Sampdoriju?

Mihajlović: Ne zanimaju me Hrvati

Srbija i Hrvatska se sastaju u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

„Znamo kako bi trebalo da igramo, mnogo nas manje zanima da li će Hrvatska biti ofanzivna ili defanzivna. Imamo svoje principe od kojih ne odustajemo i bez obzira na protivnika tražimo i hoćemo da igramo tako. Da li će Hrvatska biti dovoljno dobra da nam to onemogući, ne znam“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da je najjači adut Hrvatske kolektiv, a ne individualni kvalitet njihovih igrača.

„To je osma reprezentacija na svijetu, ne odlučuje tu jedan igrač nego cijeli kolektiv. Ne znam koliko ima selekcija koje imaju bolje igrače od njih, ali su slabije plasirane. To je kolektiv“, istakao je selektor Srbije.

’Orlovi’ su u martu izgubili u Zagrebu od Hrvatske sa 2:0, a Mihajlović je rekao da iz tog duela ne smije da se ponovi odnos prema igri u prvom poluvremenu.

„Ne bi trebalo da se ponovi naš odnos prema igri u prvom poluvremenu. Ušli smo sa velikom tenzijom, strahom. Nismo odigrali kako igramo u suštini. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, ali tada nismo imali šta da izgubimo“, naglasio je Mihajlović.

Srpska javnost je bila iznenađena startnom postavom Srbije u tom duelu u Zagrebu, jer su u prvih 11 bili igrači poput Marka Šćepovića, Alena Stevanovića i Ivana Radovanovića.

„Uvek je lagano poslije utakmice da se kaže što nije igrao ovaj, što nije igrao onaj. Za nas nije bilo iznenađenje, koji smo tu i radimo svaki dan. Za novinare je bilo, kao što će možda biti i u petak“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da ne očekuje nikakve probleme na terenu, kao što nije bilo problema na prvoj utakmici u Zagrebu.

„Svako treba da cijeni i poštuje svoje. Mi se nismo uplašili tih pjesama. Nemam ništa protiv tih, ni protiv drugih. Svako ima svoju kulturu, ja se samo nadam da će sve da protekne u najboljem redu. Neka bude sve kao u Zagrebu, osim samo jedne stvari, rezultata“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da bi trebalo da publika bude 12. igrač reprezentacije Srbije.

„Ako sve bude bilo kako treba publika će biti naš 12. igrač. Ovo je mlada reprezentacija i daće maksimum ako osjeti podršku sa tribina, a ako osjeti da nema podrške daće mnogo manje“, naveo je Mihajlović.

Mihajlović je pozdravio selektora Hrvatske Igora Štimca, koji u petak puni 46 godina i dodao da se nada da rođendan neće proslaviti na najbolji način.

Na konstataciju belgijskog novinara da će pobjeda protiv Hrvatske toj zemlji olakšati put do prvog mjesta, Mihajlović je rekao da razmišlja samo o predstojećoj utakmici. U Grupi A Belgija je prva sa 19 bodova, Hrvatska ima 16, a Srbija sedam bodova.

„Ne zanima nas Belgija, razmišljamo o našoj utakmici. Imamo još matematičkih šansi, iako malih, ulazimo maksimalno kao što će da bude na utakmicama protiv Velsa i Makedonije“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je dodao da Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević, koji igraju u Anderlehtu, nastupaju za najveći belgijski klub.

„To je pozitivno za njihovo sazrijevanje i siguran sam da su čelnici Anderlehta obavili dobar posao i da će im se to isplatiti“, dodao je selektor ’orlova’.

Mihajlović je rekao da još razmišlja da li će na pozicijama zadnjih veznih upariti Nemanju Matića i Ljubomira Fejsu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender