27. 11. 2021.

Priča sa SDS-om dovedena do kraja

“Već sam rekao da ćemo podnijeti zahtjev da se Šarović zamijeni, jer je naša priča sa SDS-om dovedena do kraja. Ponašanje njihovih kadrova koje smo zajedno birali ne odražavaju politiku platforme koju smo potpisali. Nije cilj Šarović.On je samo dio onih koji će biti zamijenjeni iz SDS-a”, rekao je Dodik novinarima u Mostaru.

Na pitanje da li je o ovome razgovarao sa predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem, Dodik je rekao da nigdje ne piše da moraju pričati. “Nije stvar samo Šarovića, da je bio `Marko Marković` i on bi bio zamijenjen. To je problem dvije partije i dvije politike koje se ne slažu. Šarović bi bio kolateralna šteta”, istakao je Dodik.

Upitan da iznese stav o ovom pitanju predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović naveo je da se na sastanku u Mostaru samo kratko razgovaralo o Šaroviću.

“Imamo jedan principijelan stav međusobnog uvažavanja ove dvije stranke. Kada to dođe na dnevni red HDZ će imati uravnotežen stav. HDZ u ovom trenutku ima jedan jedini partnerski odnos, a to je samo sa SNSD-om.Tako ćemo i dalje graditi saradnju”, poručio je Čović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender