Srbi se bore za vlast u deset opština

Predstavnici Kosovskog upravnog okruga i Kancelarije za Kosovo i Metohiju predali su sinoć Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ liste “Srbija” za opštine Gračanica, Novo Brdo, Štrpce, Klokot, Parteš i Ranilug.

Potpredsjednik opštine Leposavić Aleksandar Jablanović predao je liste “Srbija” sa kandidatima za odbornike i gradonačelnike u novoj opštini Severna Mitrovica, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku Kancelariji OEBS-a u Kosovskoj Mitrovici.

Kandidat za gradonačelnika u opštini Severna Mitrovica je Krstimir Pantić, a nosilac liste “Srbija” je Danijela Vujičić, dok je u Zubinom Potoku kandidat za gradonačelnika Stevan Vulović, a nosilac liste je Nemanja Jakšić.

U Leposaviću kandidat za gradonačelnika je Dragan Jablanović, a nosilac liste je Zvonko Perić, u Zvečanu je kandidat za gradonačelnika Ivan Teodosijević, a nosilac liste Siniša Milosavljević.

Kandidat liste “Srbija” za gradonačelnika opštine Gračanica je Branimir Stojanović, opštine Štrpce Ivan Redžić, opštine Klokot Srećko Spasić, Parteš Dragan Nikolić, Novo Brdo Svetislav Ivanović i opštine Ranilug Gradimir Mikić.

Listu “Srbija” podnijela je i grupa građana Goranaca za izbore u opštini Dragaš na krajnjem jugu Kosova, dok će u ime Crnogoraca tri politička subjekta pokušati da osvoje neko od odborničkih mjesta u šest opština.

Kandidatske liste u 16 opština podnijeli su i Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića, otcijepljeno krilo te stranke pod nazivom “Zajednička budućnost”, “Savez kosovskih Srba”, Socijaldemokratska stranka, Građanska inicijativa “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića i još desetak grupa građana i pojedinca.

Poslije predaje lista CIK će u roku od tri dana donijeti rješenja o potvrđivanju listi koje ispunjavaju zakonske uslove, a liste koje imaju neodstataka moraće da budu kompletirane u novom roku od tri dana.

Na lokalnim izborima koji će biti održani u 38 opština 3. novembra učestvovaće ukupno 102 političke stranke, grupe građana i pojedinaca.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender