26. 09. 2021.

Više od pola autobusa u Banjaluci neispravno

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja, rekao je da je akcija trajala od 20. do 30. avgusta, te da su kontrolisani autobusi u gradskim i prigradskim linijama, kao i autobusi kojima se vrši prevoz učenika.

“Kod autobusa u gradskom i prigradskom saobraćaju, utvrđene su neispravnosti kod osam vozila, a iz saobraćaja je isključeno pet. Tri autobusa su isključena zbog neispravnosti radne kočnice, a dva zbog neispravnosti pomoćne kočnice”, kazao je on.

Bolje stanje nije bilo ni na autobusima kojima se vrši prevoz učenika, gdje su od četiri kontrolisana, tri bila tehnički neispravna, ali kako je Sandić rekao, nepravilnosti su otklonjene istog dana kada su i uočene.

Prema najavama koje dolaze iz gradske inspekcije, prevoznici kod čijih su autobusa utvrđeni kvarovi i nepravilnosti, biće kažnjeni.

“Najviše kvarova utvrđeno je na vozilima ‘Autoprevoza’ i prevoznika ‘Central kompani’ i zbog utvrđenih neispravnosti biće izdati prekršajni nalozi sa kaznama u ukupnom iznosu od 5.500 KM”, zaključio je Sandić.

Juče nismo uspjeli stupiti u kontakt sa gradskim prevoznicima i dobiti informaciju da li su otklonili uočene kvarove i nedostatke.

U Udruženju za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS smatraju da su podaci poražavajući i da ih treba analizirati prije nego što se obnovi ugovor sa prevoznicima koji ističe do kraja godine.

“Najgore je što u neispravnim autobusima voze djecu”, upozorio je Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja.

Red vožnje

Zbog početka školske godine od 26. avgusta na snagu je stupio zimski red vožnje u javnom gradskom prevozu.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja su kazali kako će građanima i učenicima kojima je počela škola, na raspolaganju biti svi polasci koje su mogli da koriste do 17. juna, kada je na snagu stupio ljetni režim vožnje.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender