Mirko Šarović: Dodik me neće smijeniti

Šarović kaže kako vjeruje da SNSD neće imati podršku za ono što je zamislio.

“Ubijeđen sam da Hrvati i Bošnjaci nemaju razloga da se priključe ovim igrama. Dodiku ne odgovara onaj ko radi i ko ima uspjeha na bilo kojem polju. To je suština. Ja sam svoj posao korektno obavljao, korektno sam sarađivao i sa ljudima iz SNSD-a. Mislim da sam radio maksimalno pošteno. Naravno, uvijek se može više i bolje. Bio bih iznenađen da hrvatske i bošnjačke partije podrže ove Dodikove igre”, govori Šarović za Anadolu Agency.

Prema njegovim riječima, Dodik želi da krizu iz RS prenese na nivo BiH.

“On želi da zakomplikuje život u BiH… On je majstor za upravljanje krizama i zato je pokrenuo sve ovo”, rekao je.

Nadalje, Šarović apostrofira da je “ovo obračun sa SDS-om”. Naglasio je da ta stranka želi da vodi odgovornu politiku i da će tako i nastaviti.

“Ne moram biti ministar. Nastavit ćemo posao. To očekuju građani. Mi ćemo da nastavimo svoju politiku i da radimo za opšte dobro. Uvjereni smo da će građani to prepoznati. Želimo da radimo da eliminišemo bijedu koja je, nažalost, prisutna u svakom ćošku BiH”, komentirao je bivši član Predsjedništva BiH.

Stranački interes

Objašnjava kako je ovo ”samo stranački interes” i da to nema veze sa državom.

“Vjerujem da će SDS znati zaštititi svoje i interese mene kao ministra. Vjerujem da Dodik neće uspjeti. Ne bojimo se”, ističe Šarović.

Rano u kampanju

Na pitanje da li Dodika zapravo nerviraju najave o objedinjavanju opozicije u RS-u, te da pokušajem izazivanja nove političke krize želi prvi povući potez, Šarović je odlučno odgovorio:

“Dodik je sada u posebnoj fazi i vuče nerazumne poteze. Rano je ušao u kampanju za izbore naredne godine. Mi smo htjeli da makar do početka naredne godine radimo i da se dokažemo kroz rad”, napominje Šarović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender