Novak u polufinalu, slijedi Vavrinka

To je najboljem svjetskom teniseru 14. uzastopno Gren slem polufinale.

Đoković je izgubio prvi set na ovogodišnjem turniru, odigrao je bez dileme najslabiji meč ove godine u Njujorku, ali je i pored toga bilo vidljivo da je igrao koliko je bilo potrebno za pobjedu.

U polufinalu Novaka čeka Stanislas Vavrinka. Švajcarac je potvrdio da igra turnir života pobijedivši branioca titule Endija Marija sa 3:0.

Južni je meč počeo veoma dobro i tako najavio da se neće lako predati. Već u prvom gemu stigao je do dve brejk lopte, ali nije poveo sa 1:0.

Uslijedio je Novakov odgovor – brejk bez izgubljenog poena, serija 8-2 u poenima i 3:0 poslije 11 minuta. Uslijedio je miran period meča što je potpuno odgovaralo Đokoviću. Djelovalo je da će srpski teniser lako završiti set. Stigao je do dvije vezane set lopte u devetom gemu, ali je Južni dobio tri poena u nizu i priliku da vrati brejk. Tada se Novak smirio, pogodio je par odličnih servisa i ipak došao do vođstva u setovima – 6:3.

Nakon Roberta De Nira i još dosta poznatih ličnosti, ovoga puta u Novakovoj loži bio je poslovni magnat Ričard Brenson.

Rus je igrao dobro, ali nije mogao konstantno da drži visok nivo igre. Novak je novu priliku sačekao u trećem gemu drugog seta, stigao je do tri vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u vođstvo od 2:1. Vjetar je pravio velike probleme obojici tenisera, pa su slajsevi igrali bitnu ulogu. Već u sledećem gemu Južni je neočekivano stigao i do četvrte brejk lopte na meču ali Novak je ponovo pronašao odgovor.

Nije meč imao neki ritam ali bilo je vidljivo da Đoković želi da završi posao što ranije. Napravio je odmah u petom gemu novi brejk, a zatim tri gema kasnije odservirao za 2-0 u setovima (6:2). Južni je ponovo imao brejk prilike ali jednostavno nije mogao do brejka.

Međutim, iako je propustio brojne brejk šanse u prva dva seta, Rus nije odustajao. Nastavio je da igra svoj praktično najbolji tenis i na kraju je napokon napravio brejk u četvrtom gemu. Uz Južnog je bila i publika koja je željela zanimljiviji meč, pa je i Novak morao da se razbudi.

Uspio je Novak da vrati brejk i smanji na 4:3, ali uslijedio je nagli pad u igri srpskog tenisera. Južni je napravio novi brejk, a zatim je odservirao za 2-1 u setovima (6:3).

Međutim, to je bilo sve od Rusa na ovom meču. Novak je naglo podigao koncentraciju i nivo igre i ugasio sve nade rivala i publike koja je željela veću borbu. Srpski teniser lako je dobijao poene i gemove i počistio je Južnog u četvrtom setu sa nulom.

/B92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender