26. 09. 2021.

Oporavak privrede u Srpskoj i BiH

“Takođe, izvršenje budžeta Srpske u prvih šest mjeseci ove godine je dobro. Sigurno je da postoje određene dobre i loše stvari kada je riječ o onome što nas interesuje”, rekao je novinarima Ruden, nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović u okviru četvrtog kvartalnog pregleda po stendbaj-aranžmanu.

On je istakao da se u narednom periodu mogu očekivati značajni izazovi.

“U ovogodišnjem budžetu Srpske pojavljuju se određene rupe, imajući u vidu da je naplata prihoda donekle razočaravajuća. Takođe, donesene su odluke o povećanju potrošnje, uključujući i plate, tako da treba da postignemo određene dogovore kako da te rupe budu zatvorene”, dodao je Ruden.

On je naglasio da će perspektiva budžeta za narednu godinu predstavljati izazov.

“Moraćemo da vidimo kako će izgledati budžet za narednu godinu. Razumijemo da je to izborna godina, ali moramo obezbijediti da se ne izgube dostignuća koja se odnose na smanjenje budžetskog deficita”, istakao je Ruden.

Prema njegovim riječima, stepen nezaposlenosti u BiH je veoma visok.

“Sretni smo što vidimo da entitetske vlade postižu određeni napredak kada je riječ o unapređenju poslovnog okruženja. U okviru toga, neophodna je i reforma zakona o radu i dvije vlade rade na tome”, rekao je Ruden.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender