Potukli se navijači Srbije i BiH (VIDEO)

Nakon što su navijači BiH krenuli ka dvorani, pristalice Srbije počele su iz neposredne blizine navodno da uzvikuju “Nož, žica, Srebrenica”, što je izazvalo revolt, najprije verbalni, a potom i fizički sukob navijačkih grupa.

Slovenačka policija nije odmah reagovala. Kada su navijači počeli da bacaju kamenice i pirotehnička sredstva jedni prema drugima intervenisala je specijalna policijska jedinica.

Reporteri Agencije Anadolija prenose da su navijači Srbije i BiH, i nakon što su razdvojeni, nastavili jedni druge gađati kamenicama, pa među njima ima i povrijeđenih.

Ostali navijači, među kojima je bilo i žena, sklanjali su se tokom incidenta u obližnje ugostiteljske objekte i banke. Ulicama Јesenica i dalje kruže vozila specijalnih jedinica slovenačke policije.

Policija za sada situaciju drži pod kontrolom, iako su i policajci napadnuti kamenjem i drugim tvrdim predmetima, prenosi Klidž.ba.

Međutim, kako pišu “Večernje novosti”, stvari su se razvijale sasvim drugačije.

Dok su se igrači oba tima zagrijavali na parketu nedaleko od dvorane navijači Bosne i Hercegovine napravili su “sačekušu” i kamenicama i flašama dočekali pristalice Srbije, koji su krenuli na utakmicu.

Došlo je do sukoba dvije grupe, pa je policija morala da reaguje i smiri strasti.

Pokliči jedne manje organizovane grupe Bošnjaka bili su: “Niko te nikad mrziti neće ko što te mrzim ja, Srbijo, Srbijo kur.. balkanska”.

Identično skandiranje navijači Bosne i Hercegovine nastavili su i u dvorani.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Cc_rS5mVkXo#t=56

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender