27. 11. 2021.

Udruženje bubrežnih bolesnika protiv smjene ministra

Iz ovog udruženja podsjećaju da su na sastanku s ministrom Stanićem i njegovim saradnicima usaglasili sve stavove i dogovorili svih 10 tačaka zahtjeva, što u prethodnom periodu nije bio slučaj ni za nekoliko godina sastanaka.

– Takođerse postavlja pitanje, ako se ministru Staniću zamjerilo što nije reagovao na vrijeme, zašto predsjednik RS Milorad Dodik, nije reagovao nikako. Jer je i predsjedniku takođe upućen isti dopis 5.avgusta 2013. – pitaju iz Udruženja transplantiranih, dijaliziranih i hroničnih bubrežnih bolesnika RS.

Potvrđuju da se Dodik ni do danas Udruženju nije obratio i pitaju da li to znači da i predsjednik treba da podnese ostavku.

– Poučeni negativnim iskustvima, gdje je prethodni ministar zdravlja Ranko Škrbić samo obećavao, na čemu se i ostajalo, od Stanića smo tražili napismeno sve što je dogovoreno – navode bubrežni bolesnici.

-Nažalost, prethodni ministri, od 1994. godine nisu željeli da riješe banalne stvari ili im nije bio interes, dok su ministar Stanić i direktor Fonda zdravstva Darko Tomaš sve naše dugogodišnje probleme riješili za dva dana, a to se izgleda u našem društvu ne cijeni. Cijeni se samo ako se radi u interesu nekog pojedinca,u ovom slučaju jedne inostrane farmaceutske kompanije. Kuda vodi ovo društvo?, pitaju se u saopštenju ovi bolesnici.

Udruženje navodi da javno daje podršku ministru Staniću i Darku Tomašu i ističe da su postupcima nadležnih ogorčeni.

Izvor: Agencije

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender