Ugrožena koalicija SNSD – SDS u Doboju

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a u gradskoj Skupštini Zdravko Petrović kaže da je inicijativa za smjenu bila krajnje transparentna. Kao razlog smjene naveo je privremenu spriječenost gradonačelnika Obrena Petrovića da obavlja funkciju zbog zdravstvenih problema.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Zoran Blagojević smatra da je koalicioni sporazum koji je ova stranka imala sa gradonačelnikom prekršen i to u vreme njegovog odsustva, a kao uzrok naveo je unutarpartijske razmirice dobojskog SDS-a.

Komentarišući novonastalo stanje odbornik Murvet Barjaktarević naveo je da su kadrovske promjene u proteklih 8 sjednica gradske skupštine gradski budžet opteretile za 200.000 KM.

Predsjednik dobojskog Gradskog odbora SDS-a Boris Jerinić ocijenio je da glasanje SNSD protiv inicijative za smjenu zamjenika gradonačelnika predstavlja korak dalje od koalicije i pozvao sve ljude koje je imenovao SNSD da podnesu ostavke.

U nastavku zasjedanja stavljanjena je van snage odluka o kreditnom zaduženju grada za 26 miliona KM, pošto se kreditna linija ne može realizovati kod komercijalnih banaka.

Izlaz iz budžetskog deficita koji za prvih šest mjeseci ove godine iznosi 1.074.704 KM treba se prevazići povećanjem poreskih i neporeskih prihoda, navedeno je u izvještaju skupštinske Komisije za budžet.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i odluku da se za pet odsto povećaju plate funkcionerima i službenicima u gradskoj administrativnoj službi, te direktorima i zaposlenima u javnim ustanovama i preduzećima, čiji je osnivač grad Doboj.

Na sjednici je verifikovan mandat odbornici iz redova SDS-a Simuni Žakuli.

Sjednici je prisustvovalo 29 odbornika.

SNSD od danas opozicija

SNSD je od danas u opoziciji u Doboju, nakon što je Skupština grada razriješila Jasnu Lukić iz ove stranke dužnosti zamjenika gradonačelnika, izjavio je predsjednik dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Miodrag Marković.

Marković je na konferenciji za novinare,održanoj poslije odluke Skupštine grada o razrješenju Lukićeve umjesto koje je imenovan Dragan Vasilić iz SDS-a, izjavio da je prekršen međustranački sporazum koji je SNSD potpisao sa gradonačelnikom 2011. godine.

“Unutarstranačke razmirice između gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i lokalnog SDS-a dovele su do toga da više nema osnova da budemo u vlasti u Doboju. Stoga SNSD od danas prelazi u opoziciju”, potvrdio je Marković.

On je najavio da će o kadrovima SNSD-a koji učestvuju u dobojskoj administrativnoj službi u narednom periodu raspravljati organi stranke.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender