22. 09. 2021.

Banjaluka: Kvalifikacije za teniski čelendžer

Glavni dio teniskog turnira za ATP bodove “Banjaluka 2013” počinje u ponedjeljak, 9. septembra. Ovaj 12. Teniski turnir trajaće do 15. septembra.

Pozivnice organizatora za učešće u kvalifikacijama dobilo je šest igrača, od kojih pet iz Republike Srpske i jedan iz Srbije.

Iz Republike Srpske pozvani su Goran Radanović, Ivan Ranđelović, Oliver Ćeranić, Aleksa Milojica i Đorđe Ilić, te Marko Tepavac iz Srbije.

Direktor turnira Milan Radaković rekao je da su se, uprkos brojnim pozivima iz susjednih zemalja i inostranstva, odlučili da domaćim igračima pruže priliku.

“Na ovaj način Teniski klub `Mladost`, kao organizator turnira, želi podržati mlade igrače i na taj način afirmisati tenis u Republici Srpskoj”, istakao je Radaković.

On je dodao da je sve spremno za početak glavnog turnira, da su tereni pripremljeni, kao i da su obezbijeđeni svi ostali uslovi. “Još je ostalo da igrači stignu i izađu na teren, a publiku još jednom pozivamo da posjeti ovaj turnir”, dodao je Radaković.

Prvi nosilac čelendžera “Banjaluka 2013” je Italijan Filipo Volandri, trenutno 101. teniser svijeta.

Turnir “Banjaluka 2013” igra se za nagradni Fond od 75.000 dolara /plus hospitaliti/, a pobjednik će osvojiti 100 ATP bodova.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender