26. 09. 2021.

Pronaći najbolja rješenja da bude održan zdravstveni sistem

“Treba sagledati stanje, zatim u saradnji sa Vladom, sindikatom, direktorima zdravstvenih ustanova, kolegama i svim zdravstvenim radnicima pokušati naći najbolja rješenja, održati zdravstveni sistem i pokušati da se stvore pretpostavke da on funkcioniše, te da se u narednom periodu počnu dešavati bolje stvari”, rekao je Bogdanić.

Bogdanić je rekao da je dužnost ministra prihvatio na prijedlog predsjednika Vlade Željke Cvijanović i da vjeruje da će imati dobru saradnju i sa premijerom i ostalim ministrima.

Cvijanovićeva je danas saopštila ime novog ministra zdravlja i socijalne zaštite, nakon što je u četvrtak, 5. septembra, smijenila dosadašnjeg ministra Slobodana Stanića.

Ona je rekla da će primopredaja biti obavljena početkom sljedeće sedmice.

“Sve proceduralne stvari su ispunjene i Bogdanić će početi raditi kao ministar“, istakla je Cvijanovićeva.

Bogdanić je rođen 5. jula 1965. godine u Tesliću, gdje je završio osnovnu i Srednju medicinsku školu. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz interne medicine završio je u Banjaluci, a subspecijalizaciju iz kardiologije u Beogradu.

Kao ljekar radio je u Domu zdravlja Teslić i u Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica, a od 2003. kao pomoćnik direktora za zdravstvo i član Upravnog odbora ove banje. Od 2007. godine bio je predsjednik Upravnog odbora Banje Vrućice, a od 2010. generalni direktor Zdravstvenog centra Banja Vrućica.

Dosadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo.

Izvor: Srna

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender