Nataša Kovačević u stabilnom stanju

Vlada Srbije i nacionalni savez angažovali su se da joj pomognu na svaki način.

Potpredsjednica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku Ana Joković rekla je agenciji Beta da se nalazi na putu ka bolnici u Đeru.

“Milica (Ivanović) je samo ugruvana i ona je puštena kući. Nataša je u stabilnom stanju, ali ima jake bolove. U kontaktu smo i sa porodicom, njen otac je sinoć stigao u bolnicu…Ja sam i dalje u šoku i ne znam ni šta bih rekla. Nadam se da ćemo pomoći djevojčici da prebrodi tu tugu”, rekla je Jokovićeva.

Ministar sporta Srbije Vanja Udovičić takodje je otputovao u Đer da obiđe Kovačevićevu.

Agenciji Beta je u subotu uveče u ministarstvu rečeno da će u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova učiniti sve da pomognu 19-godišnjoj košarkašici.

Da podsjetimo,srpske košarkašice Nataša Kovačević i Milica Ivanović povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći kada je autobus kojim je njihov klub Đer putovao u Šopron na utakmicu skrenuo sa puta kako izbjegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u njegovu traku.

Kovačevićeva je teško povrijeđena i prilikom operacije ljekari su morali da joj amputiraju dio lijeve noge.

Peter Trapodi, tim menadžer kluba, preminuo je na licu mesta, dok je trener Fuzi Akoš preminuo u bolnici.

Kovačevićeva je rođena 1994. godine, igrala je za Partizan, Crvenu zvezdu i Voždovac, a bila je član mlade reprezentacije koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Ivanovićeva je rođena 1988. godine, diplomirala je u SAD-u, a tokom karijere je nastupala za Voždovac i rumunskog Svetog Đorđa.
Izvor. B92, Beta

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender