Čelnici Grada posjetili MZ Piskavica

Gavranović je rekao da Tucikešićev angažman predstavlja dobar primjer porodičnog posla, koji može i treba da se širi, navodeći podatak da Tucikešić godišnje proizvede oko 35 tona gljiva.
– Najveći dio njegove proizvodnje završava na banjalučkom tržištu, odnosno u velikim trgovačkim lancima. Naš domaćin nam je najavio da želi proširiti postojeće kapacitete i mi smo spremni da podržimo ovakav angažman onih, koji na vlastititoj zemlji, pokreću proizvodnju i omogućavaju da se zaposli određen broj ljudi. Vjerujem da će se ostvariti njegov plan da proizvodi 100 tona godišnje – istakao je gradonačelnik.

Komentarišući saradnju gradske uprave i MZ Piskavica, Gavranović je izjavio da mještani ovog naselja imaju razloga za zadovoljstvo. On je naglasio da je, u zadnjih nekoliko godina, urađeno mnogo u oblasti komunalne infrastrukture.
– Upravo smo na ovom terenu ostvarili naš cilj da gradski vodovod dođe i do same periferije grada. Tu je i solidna putna mreža, a Piskavica je jedna od rijetkih mjesnih zajednica u kojoj bilježimo blagi porast broja upisane djece u školu – naveo je Gavranović.
On je podsjetio da Grad Banja Luka iz budžeta izdvaja oko 2,5 miliona KM za ulaganje u poljoprivredu.

Predsjednik Skupštine grada, Budimir Balaban izrazio je zadovoljstvo što je danas prisustvovao ovom događaju i naglasio, da današnja posjeta MZ Piskavica, predstavlja primjer dobre saradnje između Administrativne službe Grada, odbornika gradskog parlamenta i Savjeta MZ Piskavica

Uzgajivač gljiva, Zoran Tucikešić, kazao je da uzgoj gljiva predstavlja dobar posao, koji, uz mnogo truda i odricanja, može obezbijediti egzistenciju porodice.
– Ovim poslom se bavim već desetak godina. Namjeravam da proširim proizvodnju, potrebno je uložiti i u hladnjače i vjerujem da ću u tome uspjeti – rekao je Tucikešić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender