28. 09. 2021.

Srbija protiv otpisane Crne Gore

Pobjedom protiv selekcije Letonije, košarkaši Srbije obezbijedili su plasman u drugi krug Evropskog prvenstva u košarci, ali daleko od toga da im neće nedostajati motiva protiv Crne Gore, od koje su doživjeli dva poraza u proteklim kvalifikacijama.

Međutim, u zavisnosti od rezultata tokom dana, Srbiji će možda odgovarati i poraz protiv Crnogoraca kako bi prenijeli maksimalna četiri boda u drugu fazu. S druge strane, četa Luke Pavićevića nema ni teoretske šanse da se nađe u drugoj fazi, stoga im je ovaj meč oproštaj od Slovenije.

– Do sada smo se dobro nosili sa pritiskom i trijumfom, protiv Letonije smo dobili vetar u leđa. Sigurno ćemo protiv Crnogoraca biti dosta rasterećeni, što će nam značiti da pružimo kvalitetnu partiju – istakao je Nemanja Nedović.

Glavne uzdanice Crne Gore, od kojih se realno mnogo više očekivalo, zapravo su naturalizovani Rajs, NBA centar Vučević, braća Šehović kao i bivši krilni centar Kaha Kuće Milko Bjelica.

– Srbija je za mene najjača u ovoj grupi uprkos porazu od Makedonije i jedan su od kandidata za medalju. Centarski tandem Krstić-Katić pokušaćemo da anuliramo, ali tu je i Nemanja Bjelica – rekao je njegov prezimenjak Milko.

Zanimljivo, ovo je prvi duel dvije ekipe na jednom zvaničnom takmičenju. Crnogorci trenutno imaju skor od 2-0 protiv srpskog tima, jer su zabilježili dvije pobjede u kvalifikacijama od kojih je jedna u “Areni” trojkom Ivanovića sa pola terena.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender