FSS se kandidovao za EP 2020

Generalni sekretar FSS Zoran Laković potvrdio je to za Blic, ali nije naveo o kojem se stadionu radi. Takođe, on je potvrdio da se Savez nije konsultovao sa državnim organima.

“Aplicirali smo za domaćina EURO 2020, ali tek nam prestoje ozbiljni razgovori sa predstavnicima grada Beograda i Vlade Srbije, jer država mora da garantuje da je u pitanju ozbiljna kandidatura. U suprotnom, otpadamo već u prvom krugu. Postoje dve opcije, jedna da se adaptira jedan od postojećih stadiona, a druga je izgradnja novog. Za drugu nam je neophodno zemljište, s tim da nam je britanski ambasador u Srbiji Majkl Devenport već rekao da postoji kompanija koja je zainteresovana za taj projekat”, rekao je Laković.

U ministarstvu sporta Tanjugu je rečeno da “cijene inicijativu svakoga ko želi da doprinese afirmaciji srpskog sporta, ali da bismo svi bili uspješni i da bismo zajedno uradili pravu stvar za srpski sport potrebno je prije svega da se to radi kako treba, što znaci, da se organizacija u oblasti sporta može kandidovati za organizovanje velikog medjunarodnog sportskog takmičenja na teritoriji Srbije, pod uslovom da prije podnošenja kandidature uradi sljedeće:

1. obrazuje inicijativni odbor za pripremu kandidature.
2. pripremi projekat, odnosno studiju o organizovanju i finansiranju takmičenja
3. pribavi mišljenje Olimpijskog komiteta Srbije, odnosno Paraolimpijskog komiteta Srbije, kada su u pitanju olimpijski, odnosno paraolimpijski sportovi.
4. pribavi saglasnost Vlade za Evropska prvenstva.

“Samo ako budemo sistematicni i ako postujemo red, napravicemo velike rezultate u srpskom sportu. Uspjeh je moguće postići samo ako se ozbiljno radi. Nije cilj da se podnese kandidatura tek da bismo je podnijeli, već da li smo u finansijskom, organizacionom i svakom drugom stanju i da uspješno organizujemo jedno veliko takmičenje. Razgovaraćemo sa svima koji imaju dobre ideje, jer je ministarstvo sporta druga kuća za sve sportiste. Naravno, želje moramo da usaglasimo sa mogućnostima”, poručuju iz ministarstva.

Utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine po ideji UEFA, grupna faza, osmina finala i četvrtfinale, trebalo bi da se igraju u 12 gradova širom Starog kontinenta, a da domaćin gala završnice – polufinale i finale bude 13. grad.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender