Masa napušta Ferari

„Od 2014. godine više neću voziti za Ferari. Želio bih da se zahvalim timu na svim pobjedama i nevjerovatnim trenucima koje smo iskusili zajedno. Takođe, veliko hvala mojoj supruzi i cijeloj mojoj porodici, mojim navijačima i sponzorima. Od svih vas sam uvijek dobijao veliku podršku. U ovom trenutku želim da dam sve od sebe za Ferari na narednih sedam trka. Za sljedeću godinu želim da nađem tim koji će mi pružiti konkurentan bolid u kojem ću se boriti za nove pobjede i titulu, koja mi je i dalje cilj. Hvala vam svima“, stoji u Masinoj poruci.

Masa je u Formuli 1 debitovao 2002. godine kao vozač Zaubera, da bi već sljedeće sezone postao test vozač Ferarija. Priliku u italijanskoj ekipi dobio je 2004. godine, uz Mihaela Šumahera, što znači da je zaključno sa ovom sezonom 11 godina u Ferariju. Gotovo sve vrijeme je imao ulogu drugog vozača, ali se to promijenilo 2008. godine, kada je do posljednjeg kruga posljednje trke bio u konkurenciji za titulu, ali je ona na kraju otišla u ruke Luisa Hamiltona.

Sljedeće sezone, tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske, doživio je težak udes, kada ga je u glavu pogodio dio sa bolida Rubensa Barikela, zbog čega je propustio ostatak sezone. Vratio se na startu 2010. godine, ali je od tada pa do sada samo u rijetkim situacijama uspio da zasija. Do sada je zabilježio 11 pobjeda, od kojih mu je posljednja u Brazilu 2008. godine, i ukupno 36 podijuma.

Fernando Alonso ima ugovor sa Ferarijem, ali su se u ponedjeljak pojavile spekulacije da bi i on uz Masu mogao da napusti tim i zameni Raikonena u Lotusu. Španac je istog dana istakao da je timu odstavio da odluči o drugom vozaču za sledeću sezonu, čime je na neki način demantovao te informacije. Odgovore na neka pitanja gotovo izvjesno dobićemo u srijedu, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender