23. 09. 2021.

Nagrađeni učesnici akcije „Biramo najuređenije“

U kategoriji najuređenijih dvorišta prvo mjesto osvojio je Vladimir Modić iz Ulice Branka Perduva 9, drugi je Vid Ožegović, dok je treće mjesto osvojila Jadranka Hajder.
Za najuređenije školsko dvorište proglašeno je dvorište OŠ „Branko Radičević“. Drugo mjesto osvojio je Centar „Zaštiti me“, a OŠ „Vojislav Ilić“ treće. Najuređeniji prostor zajednice etažnih vlasnika je onaj koji uređuju stanari iz Ulice Ive Andrića 19, dok su vlasnici najljepšeg balkona Živko i Slavka Popović iz Verića.

Pozdravljajući nagrađene učesnike akcije „Biramo najuređenije“, gradonačelnik Slobodan Gavranović je rekao da su učešćem u ovoj akciji poslali snažnu poruku svim Banjalučanima.
– Ljubavlju i toplinom ste uredili svoje životne prostore. Na ovaj način pokazali ste koliko volite svoj grad. Uvjeren sam da nagrada nije isključivi motiv za učešće u našoj akciji, već želja da uredite svoju okolinu. Svojim radom možete biti primjer i ostalima da se uključe u akciju kako bi grad izgledao ljepše i uređenije – poručio je gradonačelnik. Gavranović je najavio da će od ove godine, pored proljećne akcije uređenja grada, biti organizovana i jesenja akcija čišćenja grada.

Direktor OŠ „Branko Radičević“, Jadranka Božić, kazala je da su učenici ove škole veoma srećni zbog nagrade.
– Nadam se da smo svojim radom doprinijeli uređenju našeg grada. Nagrada nam znači mnogo i ona je, prije svega, priznanje za uloženi trud učenika i nastavnika. Ujedno, to je i lijepa obaveza da i dalje radimo – istakla je Božić.

Direktor Centra „Zaštiti me“, Zorica Kuzmanović-Vasilić, izjavila da je za njih bilo koja nagrada velika, jer se u ovoj ustanovi školuju djeca sa posebnim potrebama.
Nagradni fond akcije iznosio je 5.000 KM, a komisiju za izbor činili su zaposleni u gradskoj upravi i novinari.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender