U Kliničkom centru prošao najteži period

“Poslije pet mjeseci rada na mjestu vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra mogu slobodno da kažem da je najteži period iza nas. Trasirali smo pravce našeg poslovanja od kojih nećemo odustati i svakim danom sve više i više dobavljača se uklapa i shvata novu poslovnu politiku ovog centra”, rekao je Račić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je poslovna politika jednostavna – Klinički centar, kao najveća i najvažnija zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj, mora da opstane i mora da pruža optimum zdravstvene zaštite osiguranicima, te dodao da ekonomske prilike diktiraju da to mora da bude za nižu cijenu nego što je do sada bilo, ali ne na uštrb neposrednog tretmana pacijenata.

Račić je rekao da su ukupna dugovanja Kliničkog centra Banjaluka velika, ali da se ona postepeno i sigurno u posljednjih pet mjeseci smanjuju.

“Prave rezultate našeg rada očekujemo krajem ove kalendarske godine kada će biti sačinjen završni obračun”, rekao je Račić, dodajući da šestomjesečni obračun predstavlja trenutni presjek stanja i putokaz šta i kako da se radi u narednom periodu.

Govoreći o doprinosima odnosno o dugovanjima koja Klinički centar Banjaluka ima prema svojim zaposlenima, Račić je rekao da ono predstavlja veliko opterećenje u radu Kliničkog centra.

“Imamo punu saradnju sa nadležnim institucijama, sa našim osnivačem Vladom Srpske, sa našim finansijerom – Fondom zdravstvenog osiguranja Srpske i vrlo brzo će to da bude riješeno na kvalitetan način, da ta dugovanja budu uplaćena”, rekao je Račić.

On je istakao da će to dati dodatan podsticaj radu Kliničkog centra, pojasnivši da uplate sredstava u zdravstveni sistem indirektno dođu i u kasu Kliničkog centra.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender