Vozačima smeta ostrvo na putu Banjaluka-Teslić

Kako kažu, ionako opasna lokacija, s ovim “prepravkama” biće još opasnija, pošto je na sredini puta postavljeno vještačko ostrvo ograđeno ivičnjacima, koje je izuzetno teško uočiti, pošto se radi o oštroj krivini.
“Saobraćajna traka prema Tesliću je uska i dovoljno je samo malo nesmotrenosti da zakačite ivičnjak i izazovete nesreću”, kaže Predrag Kragić, koji svakodnevno autobusom vozi radnike jedne firme prema Kotor Varošu.
Kako je rekao, često je svjedočio tome da na ovoj krivini vozači “sijeku” put i prelaze na drugu stranu, što bi sada, bar dok se svi ne upute u novu saobraćajnicu, bilo kobno.Umjesto ostrva i ivičnjaka, bolje bi bilo da je ovaj prostor ocrtan”, kazao je on.
Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS, smatra kako boljeg rješenja za ovu lokaciju nije bilo.
“Vozačima će u početku biti nezgodno dok se ne naviknu, ali ukoliko budu poštovali ograničenja i signalizaciju, neće biti nikakvih problema”, kaže on i dodaje kako je ovu lokaciju potrebno obilježiti sa bar 30 saobraćajnih znakova kako bi se ostvarila maksimalna bezbjednost.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender