27. 09. 2021.

Bosić i Ivanić blate vlast zbog ličnih interesa

“Na nivou BiH nismo uspjeli sačuvati jedinstvo sa SDS-om, jer je njihova podrška Zakonu o carinskim tarifama dramatično udarila u temelje Republike Srpske. Ta problematika je uvijek bila u nadležnosti parlamenata, a SDS je sa pojedinim bošnjačkim strankama pitanje carinskih tarifa predao u nadležnost ministra u Savjetu ministara BiH. Šta će biti ako sutra ministar bude iz reda bošnjačkog naroda”, rekao je Dodik.

Na pitanje novinara da prokomentariše stalne napade SDS-a na vlast u Srpskoj, Dodik je rekao da se “SDS busa u prsa govoreći kako narod živi u katastrofalnoj situaciji, što nije tačno”.

“Ovdje su za vrijeme vladavine SDS-a bile rupe po putevima, a danas se ljudi voze novim savremenim putevima. Ovdje su izgrađene brojne hladnjače za voće, u neposrednoj blizini je i autoput prema Banjaluci, u toku su brojne investicije, poput autoputa Doboj-Banjaluka i novog investicionog ciklusa iz oblasti energetike”, naglasio je Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske.

Govoreći o kritikama na račun aktuelne vlasti, koje iznosi predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, Dodik je rekao da Ivanić stalno govori da u oblasti ekonomije u Republici Srpskoj ništa ne valja, a stručnjaci iz MMF-a su potvrdili da je u Srpskoj situacija bolja nego ranije, da je povećana industrijska proizvodnja i da je budžet stabilan.

“Ivanić je predviđao krah penzionog sistema, a sada je već na pomolu povećanje penzija”, naglasio je lider SNSD-a.

Komentarišući tvrdnje lokalne vlasti u Trebinju da Vlada zapostavlja Hercegovinu, Dodik je naglasio da gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević priča neargumentovano.

“U Trebinju smo pokrenuli privredu, izgradili savremeni put do Herceg Novog, riješili prevoj Čemerno, radimo i na izgradnji obilaznice… Sama činjenica da nas lokalna vlast u tom gradu ne prati, jer ne može riješiti imovinsko-pravne odnose neophodne za investiranje, dovoljno govori kakav je ko”, rekao je Dodik novinarima u Gornjim Podgradcima, gdje je otvorio tradicionalnu manifestaciju “Dani voća Potkozarja 2013”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender