Nema dileme o smjeni vlasti u Beogradu

– Kako neko misli da je to moguće da socijalisti u Beogradu slušaju tirade Ðilasa protiv mene, da on hvali druge partije, da me kritikuje i da misli da je sve to sasvim harmonično – upitao je Dačić, odgovarajući na pitanja o smjeni vlasti u Beogradu.

– To je protivprirodni blud i u tome ne možemo da učestvujemo – rekao je premijer Srbije odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa grčkim ministarom javnog reda i zaštite građana Nikosom Dendijasom.

On je precizirao da će Beograd u narednim danima biti tema i dodao da tu nema velike dileme, “samo je pitanje šta je konkretan plan”, a pošto Ðilasu više ni Aleksandar Vučić nije dobar, dodao je, ne zna kakva su rješenja moguća.

– Još jednom ponavljam nema ljutnje. Kakve ljutnje? O čemu se ovde radi”, upitao je Dačić i podsjetio da je pod pritiskom Borisa Tadića morao da promjeni već potpisani sporazum i odluku o zajedničkoj vlasti u Beogradu sa Koštunicom i Vučićem kako bi se “upodobila vlast na republičkom i lokalnom nivou”.

– Kako je to moglo kada je njegova fotelja bila u pitanju 2008. godine, a sad nije demokratski i prirodno – upitao je Dačić i dodao –  Dobro, sad će imati mnogo više vremena da čita Hemingveja.

Premijer je, komentarišući izjavu Ðilasa da ga je (Dačića) “DS naučila šta je Evropa”, rekao da vidi koliko oni znaju o Evropi, ali da vidi koliko oni znaju o Evropi, ali da ne vide da neko u Evropi žali što oni više nisu na vlasti.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender