22. 09. 2021.

Novi smještaj za Jovanku Broz

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da se Jovanka Broz bolje osjeća i uskoro bi trebalo da odabere jednu od kuća u državnom vlasništvu, u koju će se smjestiti nakon izlaska iz bolnice, dok će joj država obezbijediti svu neophodnu njegu.

Ljajić je naveo za “Danas“ da je vila na Dedinju, u kojoj je do sada živjela udovica Josipa Broza Tita, potpuno ruinirana, te da zahtijeva obimnu rekonstrukciju.

“Jovanka Broz će se useliti u jednu od četiri ponuđene kuće, koju sama odabere. Sve su prizemne, jer ona ne može da se kreće stepenicama. U toj kući će boraviti dok vila na Dedinju ne bude obnovljena”, rekao je LJajić, koji redovno posjećuje Jovanku Broz u Urgentnom centru.

U traženju novog smještaja, osim LJajića, učestvovao je i generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović koji je potvrdio da će ta kuća biti privremeno rješenje i da će uskoro početi renoviranje vile u kojoj je Jovanka Broz živjela do sada.

Vila na Dedinju od 750 kvadrata, u kojoj živi 89-godišnja Jovanka Broz pripada državi, prokišnjava, zidovi su puni vlage i u fazi raspada, instalacije ne rade, a grijanja ima samo u jednom dijelu vile.

Izvor: Danas

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender