23. 09. 2021.

SDS radi u interesu stranih centara moći

Kalabić je naglasio da je jedno suprotstavljanje vladajućoj političkoj partiji, a drugo rušilački nastup na institucije Republike Srpske u interesu stranih centara moći, što je tragično i žalosno.

“SDS tvrdi da, navodno, želi sa SNSD-om da brani institucije Republike Srpske u Sarajevu, a šta će braniti ako ih u Banjaluci ruši?”, upitao je Kalabić, koji je i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ističući da nema ništa protiv i da pozdravlja bilo čije opoziciono djelovanje, jer je ono demokratsko, Kalabić naglašava da će “rušilačko djelovanje, upereno protiv institucija Republike Srpske i u interesu zlobnih međunarodnih centara moći, sigurno naići na otpor najvećeg dijela političke javnosti i građana Srpske”.

“Podsjetio bih na priču opozicije kad su bili studentski protesti. Pitanje je zašto su ti protesti bili baš tada i šta je bilo na kraju tih protesta, čije su namjere bile sasvim drugačije od onih koje su prezentovane. I sada opozicija nastupa sa gomilom laži, sa rušilačkim djelovanjem. Oni nemaju namjeru da drže do stabilnosti institucija, ne biraju načina da dođu do vlasti”, naglasio je Kalabić.

On ističe da “stvari već postaju jasne” i da je očito “da je opozicija, potpomognuta određenim medijima, dobila instrukcije i dala određena obećanja o kojima neće da govore, ali ostaje pitanje šta će biti sa Republikom Srpskom u slučaju njihove pobjede”.

“Podsjetio bi ih šta su uradili u zadnjem mandatu, kako su očerupali Srpsku i koliko smo imali muke da to popravimo”, naveo je Kalabić.

On smatra da sve to diriguju određeni centri moći. “Oni su sa strancima preuzeli određene obaveze i sada te obaveze moraju da izvršavaju, bez obzira što to nekad izgleda i groteskno i jadno, jer zadatak je zadatak”, konstatovao je Kalabić.

Izvor: Srna

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender