Srbija neće dozvoliti da Albanci uzmu vlast u Kosovskoj Mitrovici

Umjesto ”Srbija” vjerovatno će biti ”srpska lista”

“Umesto ‘Srbija’ verovatno će biti ‘srpska lista’ ili tako nešto”, rekao je Drecun.

On je napomenuo da Priština šalje snažne poruke da će njena centralna izborna komisija odbiti da prihvati listu koja ima naziv “Građanska inicijativa Srbija”, jer traže da se Srbija ne pominje u nazivu liste.

Drecun navodi da će i u promijenjenom nazivu srpske liste postojati odrednica koja će upućivati na snažnu povezanost sa Beogradom.

On je naveo da je naziv liste trenutno najveći problem, ali očekuje da će ovo brzo biti riješeno, jer bi bilo loše da izborna komisija na Kosovu odbije srpsku listu.

Drecun je za RTS rekao da opštine na sjeveru Kosova nisu ukinute jučerašnjom odlukom Vlade i one nastavljaju da funkcionišu.

“Neophodno je jedinstvo u ostvarivanju državne politike i nije prihvatljivo da ima onih koji će aktivno raditi na bojkotu izbora i ugrožavati formiranje zajednice srpskih opština”, rekao je Drecun.

On je naveo da niko ne primorava Srbe da izađu na kosovske izbore, ali i da niko ne može da zloupotrebljava ovlašćenja Vlade Srbije, budžetska sredstva i svoju funkciju i da ugrožava vladinu politiku.

Prethodno je ministar bez portfelja za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao da ne očekuje destabilizaciju na sjeveru Kosova nakon rasformiranja četiri skupštine opštine, dodajući da opštine nisu ukinute, nego je samo promijenjeno rukovodstvo.

Izvor: RTS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender