26. 09. 2021.

Američki vojni brodovi spremni za ”snažan napad” na Siriju

Američki razarači opremljeni krstarećim raketama još uvijek su u istočnom dijelu Sredozemnog mora i nisu dobili naredbu da se povuku odatle, prenio je AFP.

U obraćanju na Univerzitetu za nacionalnu odbranu, Mejbus je rekao da su prije dvije nedjelje, “kada su se strašne slike pojavile na televizorima i Ajpedima”, američka mornarica i marinci već bili u vodama Sredozemnog mora i Bliskog istoka.

“Garantujem vam da ukoliko dobijemo poziv da napadnemo, napašćemo snažno i brzo”, rekao je sekretar američke mornarice.

“Kao što je predsjednik rekao prošle noći napad bi degradirao sposobnosti režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada”, rekao je sekretar američke mornarice.

Mejbus je istakao da će mornaričke snage predvoditi eventualni američki napad na Siriju, koji bi se bazirao uglavnom na lansiranju krstarećih raketa Tomahavk sa brodova.

On je u svom govoru, navodeći ulogu mornarice u eventrualnom sukobu sa Sirijom, rekao da je to primjer ogromne vrijednosti američkih mornaričkih snaga.

“Uvjeravamo naše partnere da smo tamo i podsjećamo one koji bi mogli da požele da naude našoj zemlji i našim saveznicima da mi nikada nismo daleko. To je američka snaga na moru”, istakao je Mejbus.

Prema njegovim riječima, “ukoliko Kongres ne postupi ispravno, postoji mogućnost da se ozbiljno i trajno oštete nezamjenjive američke mornaričke snage što bi ugrozilo ne samo Ameriku, već i čitav svijet.Četiri američka razarača na kojima se nalaze krstareće rakete su u istočnom dijelu Sredozemnog mora, a nosač aviona “Nimic” i još četiri vojna broda na kojima se, takođe, nalaze krstereće rakete Tomahavk nalaze se u Crvenom moru.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender