27. 11. 2021.

Đoković na humanitarnoj večeri sakupio 2,5 miliona dolara za djecu Srbije

Prvi teniser svijeta i njegova djevojka Jelena Ristić, koja je izvršni direktor Fondacije “Novak Đoković”, kao i Milutin Gecbi, direktor Fondacije, organizovali su još jedno veče za pamćenje i nadmašili prošlogodišnji događaj, kada je prikupljeno više od milion dolara.

U svečajoj sali “Capitale” pored ostalih bili su modeli Adrijana Lima, Naomi Kembel i Kamila Alveš, glumici Riki Džervis, Džes Metkalf, Kejt Hadson i Goldi Hon, modni magnati Dona Karan i Tomi Hilfiger, pjevač i producent Rendi Džekson, bivše teniske zvijezde Džimi Konors i Džon Mekinro, te plivač Rajan Lohte. Centralni dio večere bila je aukcija, tokom koje su se svi dobro zabavljali. Najviše pažnje privukla je ponuda Ane Vintur, glavne urednice magazina “Vogue”, da lično stilizuje onog ko ponudi najviše novca, a da modni fotograf Patrik Demaršije uradi njegove fotografije. “Victoria Secret” je donirala ulaznice za “Fashion Show”, dok su se zvanice nadmetale i za privatni teniski meč sa Đokovićem tokom Vimbldona.

“Naš cilj je da mališanima pružimo podršku, ohrabrenje i neophodna sredstva kako bismo im omogućili da sanjaju. Trudimo se da im obezbijedimo uslove za što ljepše odrastanje, učenje i razvoj u stimulativnom, kreativnom i bezbjednom okruženju, kao i da im pomognemo da nauče da treba da poštuju druge, odnosno da brinu o prirodi i okolini. Važno je da znaju da su mnoge stvari moguće ako vrijedno rade”, rekao je Đoković gostima.

Fondacija “Novak Đoković” je dosad ulagala u brojne projekte, među kojima su rekonstrukcija školskog dvorišta u školi “Anton Skala” i primjena obrazovnog programa “Školice života”.

3,2 miliona dolara Fondacija “Novak Đoković” je prikupila na humanitarnim događajima prošle godine u Njujorku i ove u Londonu.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender