23. 09. 2021.
Privedeni članovi CIK-a

Napadnut kandidat sa srpske liste

Spasić je član privremenog organa opštine Vitina i kandidat za predsjednika opštine Klokot ispred jedinstvene srpske liste, koju podržava Vlade Srbije.

Srećka Spasića su oko 18 časova u kancelariji direktora Osnovne škole “Marko Rajković” u Vrbovcu pretukli članovi SLS i pri tome mu nanijeli ozbiljne povrede glave, navodi se u saopštenju.

Srećku Spasiću je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Vitini, a potom u Bolničkom centru u Gnjilanu i u ordinaciji u Šilovu.

Spasić je Tanjugu rekao da su ga sinoć u selu Vrbovac pretukli članovi SLS, čiji je predsjednik Slobodan Petrović ujedno i zamjenik kosovskog premijera Hašima Tačija.

“Upravo se nalazim u bolnici i imam teške povrede. Molim vas pozovite me kasnije”, rekao je Spasić Tanjugu.

Kancelarija za KiM “najoštrije osuđuje današnji napad i apeluje na Srbe na Kosovu i Metohiji da se uzdrže od međusobnih sukoba, koji u ovom trenutku mogu biti vrlo opasni i imati dalekosežne posljedice”.

“Od nadležnih organa tražimo da kazne počinioce napada na Srećka Spasića i da svim stanovnicima Kosova i Metohije obezbijede siguran i bezbjedan život”, ističe se u saopštenju.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender