23. 09. 2021.

Nataša se hrabro oporavlja

Kovačevićeva, kojoj je poslije nesreće lijeva noga amputirana do koljena, još jednom je pokazala nevjerovatnu volju.

„Herojski, kao i do sada, Nataša je ostvarila veliku pobjedu“, rekao je Natašin otac Vukašin Kovačević, „Ona je u srijedu vježbala koljeno na amputiranoj nozi. Psihički je sada još jača nego što je bila. Njena volja je čvrsta kao beton i više je ništa neće zaustaviti“.

Zajedno sa srpskom reprezentativkom Milicom Ivanović i ostalim saigračicama iz mađarskog kluba Đer, Nataša je u subotu preživjela tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli trener Fuzi Akos i tim menadžer Peter Tapodi. Ivanovićeva je, srećom, prošla sa lakšim povredama, ali je Nataša ostala bez noge.

Nataša je u srijedu, sa svima koji joj pružaju podršku u oporavku, na društvenoj mreži Fejsbuk podijelila fotografiju iz svoje bolničke sobe. Po nasmijanom licu niko ne bi mogao ni da nasluti kroz kakav pakao prolazi hrabra košarkašica koja je prije samo četiri dana preživjela užasnu saobraćajnu nesreću i poslije toga veoma tešku operaciju.

Uprkos tragediji koja je zadesila, Nataša nijednog trenutka nije očajavala. Svo vrijeme uz nju je i Milica Ivanović koja joj je, kao i drugim košarkašicama Đera, pomogla posle udesa. Podršku joj pružaju i drugi srpski sportisti koji igraju u Mađarskoj. Posjećuju je rukometašica Katarina Bulatović, kao i košarkašice Sara Krnjić i Dragana Stanković, koje su čak išle do Beča da Nataši kupe slatkiše iz Srbije.

Poslije nesreće, sa brigom o Nataši nastavio je vojni ljekar koji joj je prvi ukazao pomoć kao dio specijalne helikopterske ekipe koja je bila na mjestu nesreće. On ne radi u bolnici u kojoj Nataša leži, ali je redovno obilazi i vodi računa o njenom oporavku.

„Od njega zavisi odluka kada će Nataša moći da izađe iz bolnice i vrati se u Srbiju“, istakao je Vukašin Kovačević, „Rekao nam je da je važno da prvo prestane bol koji osjeća u povrijeđenoj nozi, da se, prilikom puta, ne bi dodatno povrijedila“.

Povrijeđenim košarkašicama u Đeru svo vrijeme je na raspolaganju i psiholog, a neke od njih se veoma teško nose sa tragedijom koju su preživjele.
Izvor. B92, Večernje novosti

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender