Novi Sad: Prijave protiv četiri maloljetnika

Od osumnjičenih, jedan imao 13 godina, dok ostali imaju od 14 do 16 godina.

Saznajemo i da su ovi maljoletni prestupnici sa prebivalištem u Novom Sadu, Petrovaradinu i Begeču, kao i da su neki od njih od ranije poznati policiji.

Protiv četvorice maloljetnika iz Novog Sada policija će podnijeti krivične prijave zbog sumnje da su počinili 11 razbojništava i 28 teških krađa na teritoriji tog grada, saopštila je sinoć Policijska uprava Novog Sada.

Oni su osumnjičeni za razbojništva i teške krađe, na naročito opasan ili naročito drzak način, jer su na ulicama Novog Sada napadali građane od kojih su silom oduzimali novac i nakit, ali i druge predmete.

Kako se navodi, oni su 7. septembra u parku na Bulevaru Jaše Tomića napali Novosađanina I. J. (33) i oteli mu više predmeta, od kojih je policija nasla fotoaparat, a sumnja se da su pored maloljetnika u razbojništu ucestvovala i tri djeteta, koja, po zakonu, nisu krivično odgovorna.

Četvorica osumnjičenih maloletnika saslušani su u prostorijama Policijske uprave, uz prisustvo nadležnog javnog tužioca, kao i roditelja, odnosno staratelja.

Novosadska policija će podnijeti i krivičnu prijavu protiv jednog od roditelja osumnjicenih, osumnjičenog za zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Ispituju se sve okolnosti pod kojima je prebijen Ivan Janeš, a nije isključeno da su slična djela prestupnici već ranije činili.

Svi su saslušani u prisustvu roditelja ili staratelja, a novosadski mediji navode i da su tom prilikom su priznali djelo koje im se stavlja na teret, kao i da je policija pronašla i ranac sa stvarima koji su oteli od pretučenog nastavnika.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender