Podrška revitalizaciji tvrđave Kastel

“U Banjaluci je zadnjih godina dosta urađeno na infrastrukturi i zapošljavanju, što je veoma bitno za grad mladosti kakav je Banjaluka”, rekao je Sorensen novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem.

On je izrazio zadovoljstvo što je aktuelna vlast u Banjaluci posljednjih godina dosta uložila u ovaj grad, te poručio da će Banjaluka imati punu podršku EU.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović zahvalio je Sorensenu i diplomatama EU za sve što su učinili za grad, a najviše na podršci u vezi sa projektom revitalizacije tvrđave Kastel.

“Uz pomoć EU i posredstvom Evropske komisije obezbijedili smo značajna sredstva za početak realizacije dugo čekanog projekta revitalizacije tvrđave Kastel. Sa sredstvima koja smo dobili u iznosu od 2,5 miliona evra započeli smo remodelaciju i obnovu Kastela – cjeline devet”, naveo je Gavranović, napomenuvši da grad nije u mogućnosti da sam finansira obnovu tvrđave.

On je istakao da je interes Banjaluke da ubrza proces revitalizacije Kastela, te naglasio da je grad dobio finansijsku podršku EU u iznosu od 1,13 miliona evra sa kojima je započeta obnova cjeline dva ovog kulturnog spomenika.

“Danas ćemo gostima pokazati kako teku radovi na revitalizaci tvrđave Kastel, kako bi se sami uvjerili u tok radova, te da im zahvalimo za sve do sada učinjeno u nadi da će nam u budućnosti pomagati da se obnovi Kastel u cjelini”, naglasio je Gavranović.

On je dodao da ovaj spomenik nije samo lokalnog karaktera, već i regionalnog, izrazivši uvjerenje da je tvrđava Kastel i interes EU.

Nakon sastanka sa Gavranovićem, delegacija EU u BiH obišla je tvrđavu Kastel.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender