15. 08. 2022.

Apel građanima da bez sankcija predaju nelegalno oružje

U prvih osam mjeseci ove godine na području CJB Banjaluka evidentirana su 142 krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i 117 prekršaja po Zakonu o oružju i municiji, od čega je 116 prekršaja počinjeno nelegalnim posjedovanjem oružja.

U istom periodu privremeno je oduzeto 183 komada oružja dugih cijevi, 132 komada oružja kratkih cijevi, 90 komada minsko-eksplozivnih sredstava i 4.125 komada municije, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske uz podršku UNDP-a, OEBS-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, britanske ambasade u BiH i EUFOR–a organizuje do 31. decembra 2014. godine kampanju “Biraj život bez oružja”.

Cilj kampanje je animirati što veći broj građana da, u skladu sa Zakonom o amnestiji, bez ikakvih posljedica mogu predati ilegalno naoružanje koje posjeduju, kao i da do kraja februara 2014. godine mogu podnijeti zahtjev za legalizaciju oružja, čije je držanje i nošenje dozvoljeno, a da nisu dužni da dokazuju porijeklo oružja.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender