Srpska nikada neće zaboraviti one koji su se borili za njenu slobodu

Dodik je prije uručivanja odlikovanja porodicama poginulih boraca rekao da Republika Srpska nikada neće zaboraviti one koji su se borili za njenu slobodu i one koje su u toj borbi poginuli.

“Republika Srpska je nastajala u teškim vremenima borbe. Potrebno je razumijevanje okruženja i svijeta za ono što je srpski narod ovdje htio i želio da ostvari, a to je sloboda i jednakost sa drugima, ništa više”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, mnogi su pokušali da tu borbu predstave kao nečasnu, koja je sadržavala i kršenje međunarodnih prava, što nije istina.

“To dokazuje i dvoličnost mnogih institucija koje su bile zadužene da presuđuju, kao što je Haški tribunal koji je gotovo kolektivno optužio sve nosioce političkih i vojnih funkcija Republike Srpske, a sada saznajemo od njihovih sudija da su bili pod političkim uticajem i da su donosili političke odluke”, naglasio je Dodik.

On smatra da je to još samo jedan dokaz da istina mora na kraju da pobijedi, a da je istina da je jedan narod stvarao Republiku Srpsku jer je to htio i volio, te da su stradali i poginuli za Srpsku to učinili u najvećem uvjerenju da daju svoje najdraže za slobodu budućih pokoljenja.

“Republika Srpska je danas stabilna, sređena, ima aktivan, pozitivan i patriotski odnos prema svima. Republika Srpska nije stigla svima da vrati ono što je trebala, ali ovo su naše mogućnosti, ono što možemo”, poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske uručio je odlikovanja porodicama 23 poginula borca Vojske Republike Srpske na prijedlog Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Izvor: Agencije

https://soundcloud.com/kontaktradio/milorad-dodik-posthumna

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender