24. 10. 2021.

Mari: Svi znamo da je Čilić “pao” na dopingu

Mari je tražio transparentnost misterioznog slučaja i naglasio da svi znaju šta je glavni razlog zašto hrvatski teniser već mjesecima ne igra.

Britanski mediji objavili su juče da je Čilić u Londonu na saslušanju povodom pozitivnog doping testa. Čilić je navodno pao na testu u Minhenu, zbog visokog nivoa glukoze, a pojedini mediji ističu da će hrvatski teniser za to okriviti svoju majku, koja mu je kupila suplement koji nije smio da koristi.

– Mislim da je krajnje vrijeme da svi saznaju šta se dešava. Svi znaju šta je u pitanju, jasno je da je pao na doping testu, samo ne znam zašto o tome niko ne priča. Nije povrijeđen, to svi znaju, i zato mi nije jasno – rekao je Mari, u Umagu, gdje brane boje Britanije u duelu sa Hrvatskom u plej-ofu za opstanak u Dejvis kupa.

Čilić se nije oglašavao od kraja jula, kada su se u hrvatskim medijima pojavile informacije da je pao na doping testu, iako je nadovno to potvrdio svom bivšem treneru Bobu Bretu. Politika Međunarodne teniske federacije je da ne komentariše takve slučajeve dok se ne završi istraga ili donese konačna odluka, a nijedna zvanična agencija nije još potvrdila rezultate testa ili postojanje bilo kakve istrage o tom pitanju.

Međutim, Čilić nije igrao još od drugog kola Vimbldona, kada se povukao zbog povrede koljena. Od tada je propustio dva Mastersa i US Opena, turnire koji su obavezni.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender