Ronaldo postaje najplaćeniji fudbaler svijeta

Očekuje se da će petogodišnji ugovor biti potpisan krajem septembra, a Ronaldo će u tom slučaju biti plaćeniji i od novo pojačanja Reala Gareta Bejla.

Bejl je prije dvije nedjelje potpisao ugovor sa madridskim klubom vrijedan 100 miliona evra čime je oboren rekord u visini transfera, a godišnje će primati 10 miliona evra.

Ukoliko do produženja ugovora dođe, Ronaldo će godišnje dobijati nevjerovatnih 15 miliona evra, a kada se odbiju porezi, ukupan iznos biće 12,5 miliona evra. Najbolji fudbaler Reala će tako prestići i najvećeg rivala Lionela Mesija, koji u Barseloni prima 13 miliona evra.

Aktuelni ugovor Portugalca ističe 2015. godine, ali su u Realu ubijeđeni da će on ostati u klubu. Po potpisu novog, Ronaldo bi trebalo da na ‘Bernabeu’ ostane do 2018. godine, a cjelokupan ugovor procjenjuje se na 155 miliona evra.

Prema navodima medija, kapiten Portugala je rekao prijateljima da pregovori idu dobro i da će potpis biti ozvaničen 22. septembra.

Predsjednik Florentino Peres već neko vrijeme insistira da će Kristijano ostati u ‘kraljevskom klubu’.

“On je najbolji igrač na svijetu i mi želimo da ga učinimo najplaćenijim na svijetu”, jasan je bio Peres i dodao: “Siguran sam da će Ronaldo osvojiti ‘Decimu’ (desetu titulu u Ligi šampiona)”.

Najplaćeniji fudbaler svijeta do skoro je bio Kamerunac Samjuel Eto koji je u Anžiju primao okruglo 20 miliona evra.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender