SNSD podržao Dodikovu inicijativu za smjenu Šarovića

“Ovdje nije riječ samo o Šaroviću. Izvršni odbor je konstatovao da je SDS istupio iz platforme sa SNSD-om i zbog toga mislimo da oni ne mogu ostati u koaliciji, ma koliko to otežalo borbu Republike Srpske, ovako tešku kako imamo sada”, rekao je Radmanović nakon sjednice Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a na Mrakovci.

On je dodao da IO traži od svojih poslanika u parlamentu BiH da odmah pokrenu smjenu Šarovića i svih drugih izabranih po ovom koalicionom odnosu.

Radmanović je naveo da je IO razmatrao i pitanje popisa stanovništva u BiH, a koje SNSD smatra veoma važnim za građane BiH.

“Pozivamo sve građane da se odazovu, izjasne i hrabro kažu koje su nacionalne pripadnosti, kojim jezikom govore i sve ostalo što se od njih traži”, rekao je Radmanović.

Radmanović je rekao da će na pitanja novinara sutra odgovarati međunarodni sekretar SNSD-a i premijer Srpske Željka Cvijanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Predsjednik Izvršnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata rekao je da ova stranka ostaje pri ranijem stavu da će uvijek glasati za usklađivanje Ustava BiH sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

Radmanović je dodao da ostaju pri stavu da izbor člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske ostaje neposredan, s tim da bi se mijenjalo da se bira jedan, a ne sa jasnom nacionalnom odrednicom.

“Nadamo se da i druge političke partije iz Srpske, koje su i ranije podržale ovaj stav, takođe, ostaju i dalje pri ovome”, rekao je Radmanović novinarima na Mrakovici nakon sjednice Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender