Postoji prostor za povećanje penzija

Cvijanovićeva je naglasila da ima prostora za povećanje penzija i da će to biti realizovano u skladu sa ranije dogovorenom dinamikom.

Takođe, Vlada počinje raditi i na dodatnom povećanju plata za pet odsto. To bi se, procjenjuje, moglo dogoditi u narednoj godini.

Istakla je da je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora SNSD-a na Mrakovici dominantna tema bila ekonomska situacija u Republici Srpskoj.

Odgovarajući na napade opozicije, Cvijanovićeva je poručila da SNSD-u niko neće držati lekcije i da o sposobnosti opozicije najbolje govore rezultati njihove vladavine.

Govoreći o zatraženoj smjeni ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića iz SDS-a, Cvijanovićeva je rekla da on nije radio na zaštiti interesa Republike Srpske i domaće poljoprivrede.

Premijerka Cvijanović rekla je da je u Fabrici glinice “Birač” iz Zvornika stanje normalizovano, radnici redovno primaju plate i dijelove zaostalog regresa. Istražni organi će, dodaje, nastaviti da istražuju malverzacije u Biraču.

Govoreći o provođenju odluke “Sejdić-Finci”, Cvijanovićeva je rekla da je stav SNSD-a da se provede suština ove odluke, a ne želje političkih struktura iz Federacije BiH.

Izvor: RTRS

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender