15. 08. 2022.

Dijao: Srbija je košarkaška nacija

“Srbija je bila sjajna u prvoj fazi takmičenja, dobili su neke neugodne mečeve. Znamo da su dobar rival, Srbija je košarkaška nacija. Igraju kolektivno, sa mnogo dodavanja, uigrani su Utakmica je ključna za visok plasman“, dodao je Dijao.

Sličnu izjavu dao je i njegov saigrač Floran Pjetrus.

“Biće težak meč, za prvo mjesto. Srbija ima sjajan tim, igrali smo sa njima na pripremama i bila je nezgodna utakmica. Srbija je izgubila od Ukrajine, a poslije poraza se uvijek očekuje neka vrsta reakcije od ekipe. Imaju Krstića u reketu, Bjelica je odličan igrač i očekujemo dobru igru Srbije“.

Na evropskom košarkaškom prvenstvu u Sloveniji, danas će biti odigrana tri meča posljednjeg, trećeg kola grupe E, u drugoj fazi takmičenja.

Ekipa Srbije već je obezbijedila nastup u četvrtfinalu, a ima šansu da pobjedom osvoji prvo mjesto u grupi E.

Stefan Marković obnovio je povredu leđa u meču sa Ukrajinom, zbog čega će propustiti utakmicu protiv Francuske u 21 čas. Kapiten Nenad Krstić je zadobio povredu skočnog zgloba, ali će biti u sastavu tima protiv “trikolora”.

U ostalim današnjim susretima, od 14 časova i 30 minuta igraće Letonija i Belgija, dok će se, od 17 časova i 45 minuta, za bodove boriti selekcije Litvanije i Ukrajine.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender