22. 09. 2021.

Evropska nedjelja mobilnosti

Evropska nedjelja mobilnosti godišnja je kampanja za održivi transport, čiji je cilj promocija alternativnih načina prevoza. Krajnji cilj kampanje je poboljšanje načina života u urbanim sredinama i podizanje ekološke svijesti stanovništva.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske Srni je rečeno da u kampanji učestvuju promovišući korišćenje javnog prevoza kao alternativu vožnji automobilom.

“Ovim putem pozivamo sve autobuske prevoznike da se uključe u kampanju tako što će građanima obezbijediti određen broj besplatnih vožnji, bilo u gradskom, bilo u prigradskom saobraćaju”, navode u Ministarstvu i pozivaju sve građane Srpske da umjesto automobila koriste javni prevoz, pješače ili voze bicikl, te na takav način doprinesu razvoju održivog transporta.

Cilj je da se ukaže na prednosti korišćenja javnog prevoza umjesto vlastitog automobila u dnevnim migracijama radi odlaska na posao, u kupovinu, na rekreaciju ili radi zabave.

Ministarstvo poziva i sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj i Privrednu komoru Republike Srpske da se pridruže u kampanji Evropska sedmica mobilnosti.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender