26. 09. 2021.

10 stvari koje biste trebali znati prije tridesete

Dvadesete godine su pravo vrijeme za učenje i istraživanje stvari koje će vam trebati, kako u tridesetim, tako i tokom ostatka života. U tridesetima biste već trebali znati određene stvari koje se tiču vas i kvaliteta vašeg života, trebali biste znati kako postupati u određenim situacijama… Ipak, nemate potrebe da se brinete, jer se sledeće stvari mogu veoma lako savladati, a vi ih možda već i znate.

 

Povezivanje računara, video i audio tehnike

Tehnologija je nova stvarnost. Shodno tome, konfigurisanje računara, “pametnih” TV i audio uređaja važna je životna vještina. Savladajte je.

 

Koje stvari koje ste naučili o sebi u djetinjstvu su tačne

Da budemo iskreni, neke stvari koje ste naučili o sebi tokom djetinjstva – dobre ili loše – jednostavno nisu tačne. Sada kada ste odrasla osoba koja ima kontrolu nad slikom o sebi, možete da odlučite ko i šta želite da budete i da se riješite stvari i navika koje vam nisu od koristi.

 

Gdje želite biti u četrdesetima

Prošli su dani kada ste bezbrižno mogli da “gluvarite” cijelo ljeto ili zimu. Sada je vrijeme kada morati stvari preuzeti u svoje ruke. Vi ste tvorac svoje sudbine i potrudite se da ona bude onakva kako vi želite.

 

Želite li djecu

Neke žene žele djecu, a neke ne. Niko vas ne može natjerati na jedno ili drugo, ali ako ih želite, budite svjesni da postoji vremensko ograničenje za to. U tridesetima biste trebali znati da li želite da imate djecu ili ne, zašto je to tako i šta planirate da uradite po tom pitanju.

 

Ko su vam prijatelji

Sada, kada bolje poznajete samu sebe, možete biti selektivni oko toga kome ćete pokloniti svoje vrijeme i pažnju. Sada već sigurno znate ko su vam prave, istinske i iskrene prijateljice i prijatelji, a ko samo poznanice i poznanici.

 

Kako da okončate vezu i ostanete prijatelji

Bilo da vi ostavljate njega ili on ostavlja vas, vaša sposobnost da nakon raskida održavate prijateljske odnose sa bivšim znak je zrelosti.

 

Kako da živite sami

Veliki broj osoba se odseli od roditelja, živi da cimerima (ako ste studirali u drugom gradu, jasno vam je o čemu pričamo) ili počne živjeti sa partnerima ili supružnicima. Ipak, život “samca” omogućava vam da spoznate sebe na najbolji mogući način. To vas može naučiti odgovornosti bolje od bilo koje škole ili fakulteta.

 

Razlikovanje trenda od klasike

Trendovi dolaze i prolaze, a klasika je vječna. Ipak, njihovo razlikovanje nije uvijek lako. Vrijedna vještina koju treba njegovati upravo je raspoznavanje razlike između trenda i klasike (primjera radi, da li ćete uraditi neku stvar koja je sada in, a koja će vas obilježiti ostatak života. Tetovaže i pirsinzi samo su neki od primjera).

 

Kako da tražite povišicu ili unapređenje

U različitim periodima tokom karijere, imaćete priliku da napredujete i da dobijete novu poziciju u firmi ili da povećate prihod. Ali, to se uglavnom neće dešavati po automatizmu. Moraćete da pitate. Poenta: u tridesetima biste već trebali znati kako da se “borite” za sebe.

 

Šta vam dobro stoji

U tidesetima biste trebali znati šta vam dobro stoji, a šta ne te da budete dovoljno samosvjesni da se ne oblačite kao da “odijelo čini čovjeka”. Razvijanje ličnog stila i kupovanje stvari koje vam dobro stoje i u kojima se odlično osjećate uštediće vam i vrijeme i novac.

Izvor: MiniMagazin.info

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender