Banjaluka: Pijan cimera ubo nožem u leđa

Basta je u pijanom stanju nakon kraće svađe ubo Zulića u leđa.

Slučaj je policiji prijavljen oko 22.30, kada je patrola upućena na adresu Novaka Pivaševića 51.

Iz banjalučkog Kliničkog centra danas su saopštili da je Zulić zadobio povredu desne strane grudnog koša, te da je van životne opasnosti.

Krvavi tragovi i danas su bili vidljivi ispred trošne kuće na Veselom brijegu, u kojoj, prema priči komšija, žive i osumnjičeni i žrtva.

U kući smo zatekli prevrnut sto i porazbijane flaše, ali i nekoliko razbacanih dječjih igračaka, ali komšije demantuju da djeca imaju bilo kakve veze s Bastom i Zulićem.

Veći broj krvavih tragova na bijelom fordu parkiranom ispred kuće govore da je povreda kod žrtve i više nego ozbiljna.

“Njih dvojica žive zajedno u toj kući i svako malo se svađaju, potuku i onda kao da se ništa nije dogodilo. Tako je mjesecima unazad”, kaže komšija, koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Dodaje kako je i u nedjelju uveče čuo galamu ispred kuće u kojoj žive Basta i Zula, pomislivši da je u pitanju još jedna uobičajena svađa.

“Primijetio sam da Basta u jednom momentu trči uz brdo, a da neki treći čovjek odvozi Zulu u autu. Tek kasnije sam čuo šta se dogodilo. Da sam znao šta je u pitanju naravno da bih odmah istrčao, ali kao što rekoh pomislio sam da je u pitanju njihova klasična svađa i tuča”, naveo je komšija.

Basta i Zulić, kako kažu komšije, preživljavaju sakupljajući sekundarne sirovine i radeći druge fizičke poslove za dnevnicu.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je osumnjičeni u trenutku pokušaja ubistva bio u alkoholisanom stanju.

Nakon hapšenja kod Baste je izmjereno 2,8 promila alkohola u krvi.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je naredio sprovođenje svih radnji kako bi bile utvrđene tačne okolnosti i motiv djela, koje je zasad okarakterisano kao pokušaj ubistva.

Basta je sproveden na kriminalističku obradu, nakon koje bi trebalo da bude upućen i na saslušanje kod dežurnog tužioca.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender