“Bulgartabak” od danas većinski vlasnik Fabrike duvana?

“Od novog rukovodstva Fabrike duvana očekujemo da omogući da u naredna dva do tri mjeseca bude postavljena nova oprema i da krenemo sa punim procesom proizvodnje”, istakao je Marinković.

Marinković je rekao da radnici očekuju da će nakon prenosa akcija i preuzimanja Fabrike od “Bulgartabaka” biti izabrano novo rukovodstvo, te potpisan novi kolektivni ugovor koji će biti garant zaštite prava radnika u skladu sa Zakonom o radu Republike Srpske.

Akutelni vlasnik 55 odsto akcija Fabrike duvana Banjaluka Nebojša Antonić najavio je ranije da bi bugarski holding “Bulgartabak” većinski paket akcija Fabrike duvana Banjaluka trebao da kupi 17. septembra.

Vlada Republike Srpske potpisala je ranije memorandum o razumijevanju između Vlade i bugarske kompanije “Bulgartabak” o kupovini Fabrike duvana Banjaluka.

Memorandum obavezuje “Bulgartabak” da pet godina zadrži osnovnu djelatnost jedine fabrike cigareta u Republici Srpskoj uz obezbjeđenje ulaganja u kupovinu nove opreme, dugoročnu održivost i povećanje proizvodnje. Predviđeno je i zaključivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom preduzeća, kao i prioritetni otkup duvana od domaćih uzgajivača.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender